Verhuistips

Niet alleen je woning zelf te koop zetten maar ook zelf verhuizen? Dan hebben wij een aantal tips voor je.

Begin op tijd! Het lijkt een open deur maar het komt veel voor dat mensen op de dag van de verhuizing nog driftig aan het inpakken zijn. Verhuizen op zich is al stressvol en een goede voorbereiding is het halve werk.

Zo’n twee maanden van tevoren kun je beginnen met het plannen van de verhuizing. Dit betekent dat je plant wanneer je gaat verhuizen en alvast vrijneemt. Naast vrijnemen is het handig om ook alvast al je leveranciers op te zeggen, of te laten weten dat je gaat verhuizen. Denk hierbij aan aan de leveranciers voor onder andere televisie, internet, electriciteit maar ook je huisarts, tandarts en eventueel de school van de kinderen. Naast dat je de huidige contracten opzegt, is het natuurlijk ook verstandig om in je nieuwe buurt alvast op zoek te gaan naar een nieuwe tandarts, huisarts, school etc en je hier meteen in te schrijven.

Eén maand van te voren wordt het tijd om alle instanties een adreswijziging te sturen. Tegenwoordig kan dit bijna overal per e-mail. Zorg er wel voor dat je alle bedrijven aanschrijft, dus ook krantenabonnementen, de bibliotheek, verzkeringsmaatschappijen etc. Naast het sturen van een adreswijziging is het handig om meteen ook je inboedel- en woonverzekering goed te regelen. Ook is dit een goed moment om alvast verhuisdozen in huis te halen.

Twee weken voor de verhuizing is meestal een goed moment om te starten met inpakken. Begin met de spullen die je niet nodig hebt zoals bijvoorbeeld boeken, CD’s, DVD’s etc. Leg daarnaast de spullen die je tijdens het verhuizen nodig hebt apart. Denk hierbij aan eventueel gereedschap voor het demonteren van meubels, vuilniszakken en schoonmaakmiddelen. Gaan er veel spullen niet mee naar je nieuwe huis, maak dan meteen een afspraak voor het ophalen van grofvuil.

In de week van de verhuizing is het inpakken en schoonmaken geblazen. Inpakken in de oude woning en schoonmaken in de nieuwe. Noteer op elke doos in welke ruimte ze straks moeten worden neergezet en een paar steekwoorden, zodat je weet wat er ongeveer in zit.

Op de dag van de verhuizing moeten er naast veel sjouwen ook nog een aantal andere zaken gebeuren. Bijvoorbeeld het opnemen van de meterstand in de oude en de nieuwe woning. Vergeet ook niet je naamplaatje te verwijderen bij de oude woning. In de winter is het verstandig om de waterleiding af te tappen van de woning die je verlaat.

Let overigens niet alleen op de verzekering van de huurbus, dit is bijna altijd wel goed geregeld. In de meeste gevallen zijn je spullen niet verzekerd tijdens het verhuizen. Het is bij zelf verhuizen daarom raadzaam om vooraf contact op te nemen met je verzekeringstussenpersoon om te checken of schade tijdens het verhuizen bij jouw verzekering is gedekt. Of dat je je daar incidenteel tegen kunt verzekeren. Mocht je overigens toch een verhuisbedrijf inschakelen, vraag dan naar de voorwaarden die deze verhuizer hanteert om discussies achteraf te voorkomen.

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar