Huis verkopen tips

Eenmaal besloten om je huis te verkopen, komt er veel op je af. Zeker wanneer het de eerste keer is, krijg je met veel nieuwe dingen te maken. Bij het verkopen van je woning ligt het dan ook voordehand dat je enkele goede huis verkopen tips kunt gebruiken. Je wilt tenslotte je woning waarschijnlijk zo snel mogelijk verkopen. Door rekening te houden met de huis verkopen tips van Makeldirect vergroot je de kans op een succesvolle verkoop.

Tips om je huis te verkopen

Er zijn veel tips om je huis te verkopen. Veel huis verkopen tips lijken vaak voor de hand te liggen. In de praktijk blijken deze huis verkopen tips er nog weleens bij in te schieten. Wij hebben hieronder de meest belangrijke tips om je huis te verkopen opgesomd. Met onderstaande tips om je huis te verkopen helpen wij je graag op weg.

  • Huis verkopen tip #1: Pak gebreken aan

Het aanpakken van gebreken is een van onze huis verkopen tips. Het is goed om je huis op een objectieve manier te bekijken en eventuele gebreken te verhelpen. Een lekkende kraan, loshangend keukendeurtje of piepende deur komen slordig over. Daarnaast wordt dit door een potentiele koper als extra werk gezien. Houd er ook rekening mee dat je als verkoper een mededelingsplicht hebt, en je dus verplicht bent om gebreken te melden aan een potentiele koper.

  • Huis verkopen tip #2: Presenteer de juiste foto’s

Onderschat de waarde van beeldmateriaal niet. Want nog voordat potentiele kopers je advertentietekst lezen, hebben ze de foto’s van je woning vaak al bekeken. Een van de vele huis verkopen tips is daarom om te zorgen voor goede foto’s. Deze foto’s dienen je woning op een realistische manier te weerspiegelen. Wij delen graag nog enkele fotografie tips met je.

  • Huis verkopen tip #3: Benadruk de pluspunten

Ga eens na bij jezelf, welke punten jou het meeste aanspraken toen jij de woning destijds kocht? Was het de fijne tuin, de afwerking van de woning of misschien wel de sfeer? Een van onze huis verkopen tips, is om deze pluspunten extra te benadrukken. Het is belangrijk dat deze pluspunten terugkomen in zowel je aanbiedingstekst als in de foto’s.

  • Huis verkopen tip #4: Bepaal een reële vraagprijs

Een succesvolle verkoop valt of staat bij de vraagprijs. Het realistisch kijken naar de vraagprijs is een van onze huis verkopen tips. Het bepalen van een vraagprijs kan echter nog lastig zijn. Makeldirect ondersteunt je hierbij en laat een lokale makelaar je woning opnemen. Op basis hiervan wordt er een prijsadvies gegeven, zodat je weet voor welk bedrag je de woning in de markt kunt zetten.

  • Huis verkopen tip #5: Ga voor een neutrale uitstraling

Het neutraliseren van je woning is een van onze huis verkopen tips die kan bijdragen aan een succesvolle verkoop. Het is lastig om door opvallende kleuren op de muur of een excentrieke inrichting heen te kijken. Zorg daarom dat dit zo min mogelijk afleidt. Een lege en neutrale inrichting werkt over het algemeen beter.

Je huis verkopen zonder makelaar tips

Dat je voor je huis verkopen zonder traditionele makelaar tips wenst te ontvangen, is logisch. Het is tenslotte niet niks. Makeldirect is een online makelaar en biedt het beste van beide werelden: geen makelaarscourtage die je bij een traditionele makelaar wel moet betalen. Maar wel de service die je van een NVM Makelaar mag verwachten. Je huis verkopen zonder traditionele makelaar is met onze tips nog nooit zo eenvoudig geweest. Bekijk onze pakketten of lees meer over de voordelen van je huis verkopen zonder traditionele makelaar.

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar