Fotografietips

Foto’s van jouw woning is het belangrijkste onderdeel van een woningpresentatie. De foto’s zorgen ervoor of potentiele kopers contact opnemen. Het is wel een voorwaarde dat de foto’s er perfect uit moeten zien. Om de beste foto’s van jouw woning te maken geven wij je graag een aantal interieurfotografie tips.

1. Maak foto’s het liefst met zonlicht. Bij voorkeur in de ochtend of tegen de avond, dan is het zonlicht het mooist en ontstaat er een warme gloed. Dit geldt zowel voor buiten als binnen. Doe binnen de lampen aan, dat geeft een extra accent. Fotografeer niet tegen het licht in.

2.  Probeer bij buitenfotografie zo min mogelijk ‘storende’ elementen mee te nemen in de foto. Geen auto’s, geen kliko’s, geen ‘tijdelijke’ rommel en geen drukke wegen. Zorg dat de ramen zijn gewassen en dus geen strepen laten zien als de zon er op reflecteert.

3. Het plan om een huis te verkopen, bestaat vaak al langer. Wacht dus niet tot het laatste (misschien wel winterse) moment om te fotograferen. Doe dit vooral in zomer of voorjaar.

4. Zorg dat de kamers niet te vol staan. Dit beperkt het overzicht voor de kijker. Haal er desnoods wat meubels uit. Let er ook op dat bijvoorbeeld een werkplek in de huiskamer niet in beeld is: dit suggereert gebrek aan ruimte. Zorg dat kabels, gaten in de muur, tandpasta en shampoo in de badkamer en allerlei rondslingerende apparaten en gebruiksvoorwerpen niet in beeld komen.  Verse bloemen en andere kleurrijke accenten zijn daarentegen welkom.

5. Maak detailfoto’s van bijzondere zaken, zoals glas-in-lood-ramen, een nis in de muur, luxe zaken (bijzonder sanitair, kranen, wasbakken etc.). Een beeld zegt meer dan een omschrijving.

6. Maak niet te weinig foto’s. Hoe meer er te zien is, hoe beter.

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar