Verhuizen checklist | Direct toepasbaar | Makeldirect

Checklist verhuizen

Verhuizen is geen alledaagse bezigheid. Toch verhuizen mensen gemiddeld 7 keer in hun leven. De kans is dus groot dat je ooit gaat verhuizen. Nu komt er veel bij een verhuizing kijken. Vaak weet je niet direct waar je aan moet denken om een verhuizing succesvol te laten verlopen. Om die reden hebben wij een handige verhuizen checklist voor je opgesteld. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. 

Checklist verhuizen: de verschillende fases

Wanneer je weet dat je gaat verhuizen, leef je naar de verhuizing toe. De datum is vaak al een langere tijd bekend. Om die reden is de checklist verhuizen onderverdeeld in verschillende fases. Van ruim voor de verhuizing tot aan op de dag zelf hebben we deze checklist verhuizen voor je opgesteld.

  • Verhuizen checklist fase 1: 2 maanden voor de verhuizing

Circa twee maanden voor je gaat verhuizen kun je de verhuizen checklist toepassen. Dit is het moment om te gaan starten met voorbereidend werk. Dit betekent dat je plant wanneer je gaat verhuizen en alvast vrij neemt. Naast vrij nemen is het handig om ook alvast al je leveranciers op te zeggen, of te laten weten dat je gaat verhuizen. Denk hierbij aan de leveranciers voor onder andere televisie, internet, elektriciteit. Maar ook je huisarts, tandarts en eventueel de school van de kinderen. Naast dat je de huidige contracten opzegt, is het natuurlijk ook verstandig om in je nieuwe buurt alvast op zoek te gaan naar een nieuwe tandarts, huisarts, school etc en je hier meteen in te schrijven.

  • Verhuizen checklist fase 2: 1 maand voor de verhuizing

De verhuizen checklist gaat door naar de tijd van een maand voor de verhuizing. Nu wordt het tijd om alle instanties een adreswijziging te sturen. Tegenwoordig kan dit bijna overal per e-mail. Zorg er wel voor dat je alle bedrijven aanschrijft. Vergeet dan ook niet krantenabonnementen, de bibliotheek, verzekeringsmaatschappijen etc. Naast het sturen van een adreswijziging is het handig om meteen ook je inboedel- en woonverzekering goed te regelen. Ook is dit een goed moment om alvast verhuisdozen in huis te halen.

  • Verhuizen checklist fase 3: 2 weken voor de verhuizing

Twee weken voor de verhuizing is meestal een goed moment om te starten met inpakken. Begin met de spullen die je niet nodig hebt. zoals bijvoorbeeld boeken, CD’s, DVD’s etc. Leg daarnaast de spullen die je tijdens het verhuizen nodig hebt apart. Denk hierbij aan eventueel gereedschap voor het demonteren van meubels, vuilniszakken en schoonmaakmiddelen. Gaan er veel spullen niet mee naar je nieuwe huis, maak dan meteen een afspraak voor het ophalen van grofvuil.

  • Verhuizen checklist fase 4: In de week van de verhuizing

In de week van de verhuizing is het inpakken en schoonmaken geblazen. Inpakken in de oude woning en schoonmaken in de nieuwe. Noteer op elke doos in welke ruimte ze straks moeten worden neergezet en een paar steekwoorden, zodat je weet wat er ongeveer in zit.

  • Verhuizen checklist fase 5: Op de verhuisdag

Op de dag van de verhuizing moeten er naast veel sjouwen ook nog een aantal andere zaken gebeuren. Bijvoorbeeld het opnemen van de meterstand in de oude en de nieuwe woning. Vergeet ook niet je naamplaatje te verwijderen bij de oude woning. In de winter is het verstandig om de waterleiding af te tappen van de woning die je verlaat.

  • Verhuizen checklist fase 6: Na je verhuisdag

Nadat je bent verhuisd is het zaak om je zo snel mogelijk in te schrijven bij je nieuwe gemeente. Verdiep je ook meteen in praktische zaken als wanneer bijvoorbeeld het vuilnis wordt opgehaald.

Verhuistips van Makeldirect

Bij een verhuizing komt – zoals je kunt lezen – veel kijken. Zorg daarom altijd voor de juiste voorbereiding zodat je een stress loze verhuizing hebt.  Behalve de checklist met daarin de verschillende fases hebben we nog enkele losse verhuistips voor je:

  • De tip die wellicht voordehand liggend is maar absoluut niet vergeten mag worden: begin op tijd!
  • Meten is weten. Meet grote meubels van tevoren op en controleer of deze gemakkelijk door een deurpost verplaatst kunnen worden.
  • Houd tijdens de verhuizing een tas bij de hand waarin je belangrijke sleutels en papier bewaart.
  • Ga na of je recht hebt op verhuisdagen. Dit hangt af van je werkgever.

We hopen dat deze verhuistips je helpen bij een vlekkeloze verhuizing.

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar