Huis bezichtigen tips

Wanneer je je huis zelf gaat verkopen met Makeldirect, verzorg je zelf de bezichtigingen. De kans is groot dat dit nieuw voor je is. In dat geval wens je waarschijnlijk enkele huis bezichtigen tips te ontvangen. Wij delen graag deze huis bezichtigen tips met je. Deze tips helpen je bij het voorbereiden en verzorgen van een bezichtiging.

Huis bezichtigen tips: de buitenzijde

Potentiele kopers krijgen slechts een keer een eerste indruk. Het is daarom erg belangrijk dat deze indruk positief is. Start daarom altijd met het kritisch bekijken van de buitenkant van de woning. Dit is het eerste aanzicht dat wordt opgemerkt. Velen storten zich op alleen de binnenzijde van de woning. Een van onze huis bezichtigen tips is om echt te starten met de buitenzijde.

  • Zorg voor een nette en overzichtelijke voor- en/of achtertuin

Grote kans dat de woning via de voortuin wordt betreden. Verwijder onkruid, spinnenwebben en verwelkte planten. Een nette tuin komt verzorgd over. Wanneer de tuin rommelig overkomt, heeft men het idee dat de verdere inrichting van de woning ook rommelig zal zijn.

  • Parkeer je auto verderop

Het wordt op prijs gesteld als er parkeergelegenheid voor de deur is. Neem daarom geen risico! Een van onze huis bezichtigen tips is daarom om je eigen auto verderop in de straat parkeert.

  • Zorg voor buitenverlichting

Indien de bezichtiging ’s avonds plaatsvindt, is een van onze huis bezichtigen tips om de buitenverlichting aandoen. Dit creëert sfeer en laat de woning extra opvallen.

  • Wegbewijzering

Wanneer de woning wat lastig te vinden is, kun je ervoor kiezen om in de buurt borden te plaatsen met wegbewijzering. Ook een welkomstbord bij de voordeur doet het goed. Het laat potentiele kopers zich direct thuis voelen.

Huis bezichtigen tips: de binnenzijde

Wanneer de buitenzijde van de woning piekfijn in orde is, kun je verder met onze huis bezichtigen tips voor de binnenzijde van de woning.

  • Opgeruimd staat netjes

Het is belangrijk dat alle kamers en ruimtes opgeruimd zijn. Rommel leidt af en maakt het lastig om in te schatten hoe een ruimte er echt uit ziet. Prop kasten en lades niet vol: serieuze kijkers willen vaak weten hoe diep ingebouwde kasten zijn.

  • Verwijder persoonlijke items

Een andere huis bezichtigen tip is om persoonlijke items zoals foto’s te verwijderen. Deze foto’s leiden namelijk alleen maar af. Ook creëert het afstand; potentiele kopers zien wie er nu in de woning wonen. Hierdoor wordt het lastiger om voor te stellen om er zelf te wonen.

Huis bezichtigen tips: tijdens de bezichtiging

Tijdens de bezichtiging is het van groot belang dat potentiele kopers zich thuis voelen. Indien dit niet het geval is, zullen zij immers nooit overgaan tot aankoop. Dit klinkt misschien als een voor de hand liggende huis bezichtigen tip, maar blijkt in de praktijk soms nog lastig te zijn. Wees gastvrij door de volgende huis bezichtigen tips op te volgen

  • Gordijnen

Open de gordijnen en lamellen in alle kamers. Dit zorgt voor een open uitstraling. Daarnaast komt er meer licht naar binnen en oogt de woning ruimer.

  • Zorg voor een kleine versnapering

Een kleine versnapering is zeker aan te raden. Maar overdrijf niet! Te veel hapjes en/of drankjes en sfeermuziek kan men afleiden van het doel. De woning, niet de catering, moet immers een diepe indruk maken.

Met bovengenoemde huis bezichtigen tips hopen we dat je meer uit de bezichtiging kunt halen. Wens je verder hulp te gebruiken bij het zelf verkopen van je woning? Lees dan ook onze tips om zelf je huis te verkopen.

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar