Informatie NVM

Bij het aan- of verkopen van een woning kun je een NVM makelaar inschakelen. Een NVM makelaar is, zoals de naam al doet vermoeden, aangesloten bij de NVM. De NVM is een branchevereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Door te kiezen voor een NVM makelaar kies je dus voor extra zekerheid. Deze zekerheid krijg je niet bij een makelaar die bij geen enkele branchevereniging is aangesloten. Makeldirect is een NVM makelaar en kan je begeleiden bij de aan- of verkoop van een woning.

Wat is de NVM?

De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen in Nederland. De afkorting staat voor Nederlandse Vereniging voor Makelaars. De vereniging is in 1898 opgericht en in totaal zijn er 4000 makelaars bij de NVM aangesloten. De NVM richt zich op drie specifieke groepen, namelijk wonen, business & agrarisch en landelijk vastgoed. Namens alle aangesloten leden zorgt de NVM voor een krachtige belangenbehartiging richting de overheid en politiek.

Voordelen van een NVM makelaar

Het bewust kiezen voor een NVM makelaar brengt verschillende voordelen met zich mee. Van deze voordelen profiteer je niet wanneer je kiest voor een makelaar die bij niet bij een brancheorganisatie zit aangesloten. De voordelen waarvan je profiteert zijn onder andere:

Betrouwbaarheid
Een NVM makelaar brengt extra betrouwbaarheid met zich mee. Een NVM makelaar handelt namelijk volgens de NVM-Erecode. Hierdoor is het voor een makelaar niet mogelijk om voor opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen op te treden.

Deskundigheid
Naast betrouwbaarheid ben je ook verzekerd van deskundigheid. Zo is het personeel altijd goed opgeleid. Het is daarbij verplicht om jaarlijks het kennisniveau op peil te houden. Hierdoor is de makelaar te allen tijde up to date omtrent de laatste ontwikkelingen in en rondom de makelaardij.

Zekerheid
Je gaat er liever niet vanuit dat er iets mis gaat bij de aan- of verkoop van je woning. Mochten er toch zaken onverhoopt niet lopen zoals gewenst, biedt de NVM ondersteuning bij klachten en geschillen. De NVM heeft hiervoor de afdeling Consumentenvoorlichting ingericht.

NVM en Funda

Het kiezen voor een NVM makelaar geeft je meer dan alleen extra zekerheid. De keuze kan namelijk ook de verkoop van je woning ondersteunen. Dit komt omdat een NVM makelaar toegang heeft tot Funda. Funda wordt als de meest gebruikte website voor potentiele kopers gezien. Door je woning via een NVM makelaar op Funda te tonen, vergroot je de kans op een succesvolle verkoop sterk.

NVM en NoRisk-clausule

Maar er is meer. Door te kiezen voor een NVM makelaar, kun je gebruik maken van de NoRisk-clausule. Deze clausule is speciaal ontwikkeld door de NVM. De clausule houdt kortgezegd in dat een koper de koop nog mag ontbinden wanneer het niet lukt om de huidige woning op tijd te verkopen.

De verkoper mag op zijn beurt de woning blijven aanbieden, in de hoop een andere en betere koper te vinden. Wordt er een betere potentiele koper gevonden? Dan krijgt de eerste koper de keuze om alsnog door te gaan met de koop. Wil hij of zij dit niet? Dan wordt de koopovereenkomst ontbonden.

Makeldirect als NVM Makelaar

Makeldirect is een NVM makelaar. Dit betekent dat wij jou extra betrouwbaarheid, deskundigheid en zekerheid kunnen garanderen. Daarnaast geven wij je graag een hoop relevante tips. Je hoeft echter niet bang te zijn dat deze voordelen zich vertalen in een hoge prijs. Makeldirect biedt namelijk het beste van twee werelden; gegarandeerde kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Ben jij enthousiast geworden? Meld je woning vandaag nog aan bij Makeldirect!

Huis aanmelden

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar