Internetmakelaar

Internetmakelaars zijn de laatste jaren steeds meer in trek. Was je vroeger altijd aangewezen op een traditionele makelaar voor de verkoop van je woning, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Het kiezen voor een online makelaar brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo bepaal je onder andere zelf van welke deeldienst(en) je gebruik wilt maken. Ook kan een internetmakelaar je veel geld besparen. Makeldirect is een NVM internetmakelaar en helpt je waar gewenst bij het zelf verkopen van je woning.

Wat is een internetmakelaar?

Een internetmakelaar is een makelaar die online deeldiensten aanbiedt. Dit in tegenstelling tot een traditionele full-service makelaar, die vaak het gehele verkooptraject op zich neemt. Door te kiezen voor een online makelaar ben je dus zelf meer actief bij de verkoop van je woning. Zo verzorg je vaak je eigen aanbiedingstekst. Ook maak je representatieve foto’s van je woning en plan je de bezichtigingen in. Mocht je hierbij toch nog ondersteuning kunnen gebruiken, heb je een internetmakelaar achter de hand die je hierbij kunt helpen.

Diensten van een internetmakelaar

Er zijn verschillende deeldiensten die een online makelaar aanbiedt. Welke dit zijn, kan per internetmakelaar verschillen. Makeldirect kan je bijvoorbeeld helpen bij het op de markt zetten van je woning. Ben je zelf niet in staat om foto’s te maken van de woning, of wil het schrijven van een goede aanbiedingstekst maar niet lukken? Door te kiezen voor Makeldirect als internetmakelaar kun je altijd op Makeldirect terugvallen.

Ook zijn er een aantal diensten die een internetmakelaar verplicht verzorgt. Een voorbeeld hiervan is het doen van de onderhandelingen. Dit is verplicht wanneer je je woning via een makelaar verkoopt.

De voordelen van een internetmakelaar

Niet voor niets kiezen er steeds meer mensen bewust voor een internetmakelaar. Een online makelaar brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Wij hebben de belangrijkste voordelen van een online makelaar voor je opgesomd:

Kosten
Het grootste voordeel van een online makelaar, is de kostenbesparing. Bij een traditionele full-service makelaar betaal je namelijk makelaarscourtage zodra je woning is verkocht. Dit is vaak een vast percentage van de verkoopprijs, en kan al gauw oplopen tot een paar duizend euro. Besluit je je huis te verkopen via online makelaar Makeldirect, betaal je deze kosten niet. Je betaalt alleen eenmalig een vast tarief voor de basisdienstverlening. De prijs hiervan is afhankelijk van het pakket dat je kiest.

Flexibele dienstverlening
Een internetmakelaar biedt een hoop flexibiliteit. Je bepaalt namelijk zelf welke deeldiensten jij wilt afnemen. Nadat je je hebt aangemeld bij Makeldirect krijg je toegang tot je eigen klantdossier en kun je direct aan de slag. Blijkt het in de praktijk lastig te zijn om alles zelf op te pakken, kun je altijd terugvallen op Makeldirect.

Persoonlijk
Zelf je huis verkopen met een online makelaar is heel persoonlijk. Wanneer er potentiele kopers je woning komen bezichtigen, leid je ze zelf door je woning rond. Als huidige woningeigenaar kun je in volle glorie over je woning vertellen en weet je precies waar de sterke punten liggen. Dit is tegenstelling tot een traditionele makelaar, waarbij je als woningeigenaar niet aanwezig bent bij bezichtigingen.

Makeldirect als internetmakelaar

Makeldirect is een internetmakelaar, aangesloten bij de NVM. Een NVM Makelaar biedt extra betrouwbaarheid, deskundigheid en zekerheid vergeleken met een makelaar die niet bij een branchevereniging is aangesloten. Besluit je te kiezen voor een online makelaar? Bij Makeldirect heb je de keuze uit verschillende pakketten. Nadat je je hebt aangemeld word je gekoppeld aan een lokale makelaar. Dankzij de landelijke dekking is er altijd een lokale makelaar bij jou in de buurt. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er mogelijk is? Bekijk direct onze pakketten.

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar