Informatie courtage

Makelaarscourtage is een veel voorkomend begrip waarover de nodige verwarring bestaat. Zo vragen veel mensen zich af wanneer je precies makelaarscourtage betaalt. Ook is het niet altijd bekend of je makelaarscourtage betaalt bij de aan- of verkoop van een woning. Makeldirect vertelt graag wat courtage inhoudt en wanneer je ermee te maken krijgt. Tenslotte vertellen wij je van welk voordeel je bij Makeldirect op het gebied van courtage profiteert.

Wat is makelaarscourtage?

Makelaarscourtage is een vergoeding die een traditionele makelaar in rekening brengt zodra je woning is verkocht. In de regel is dit een vast percentage van de verkoopprijs van de woning. In sommige gevallen wordt er een vaste beloning van tevoren afgesproken. De kosten die een makelaar vraagt voor de verkoop kunnen daarom al gauw oplopen tot in de duizenden euro’s.

Over de courtage gebaseerd op een vast percentage bestaan de nodige discussies. Zo wordt er gezegd dat de verkoopmakelaar op deze manier niet gemotiveerd raakt om de woning voor een scherpe prijs te verkopen. Een lagere verkoopprijs levert de makelaar tenslotte minder courtage op.

Makelaarscourtage vergelijken

Veel mensen zijn benieuwd naar de exacte percentages die makelaars voor makelaarscourtage vragen. De hoogte van de courtage is tussen makelaars onderling echter moeilijk vergelijkbaar. Dit komt omdat de kosten die een makelaar vraagt voor de verkoop van een woning vaak niet openbaar worden gecommuniceerd.

Wel kun je ervan uitgaan dat percentages tussen de 1 á 2 procent gebruikelijk zijn. Wanneer je je woning voor €250.000 verkoopt, betaal je bij een traditionele makelaar dus al gauw tussen de €2500,- en €5000,- aan courtage. Met de kosten die een makelaar vraagt voor de verkoop van je woning worden er verschillende diensten verricht. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Het vaststellen van de verkoopprijs
  • Woningpromotie
  • Bezichtigingen
  • Onderhandelingen

Bij Makeldirect krijg je niet te maken met kosten die een makelaar vraagt voor de verkoop van je woning. Je profiteert echter wel van een optimale dienstverlening. Hoe dit precies zit, leggen we je graag uit.

Geen makelaarscourtage bij Makeldirect

Bij Makeldirect betaal je geen makelaarscourtage. Dit scheelt je al gauw duizenden euro’s. Dit komt omdat je bij Makeldirect zelf je huis gaat verkopen. Wel heb je altijd ons als aangesloten NVM Makelaar achter de hand.

Ongeacht de verkoopprijs van je woning, betaal je eenmalig een vast tarief. Dit is voor het aanschaffen van een verkooppakket. Dit kan al vanaf €795,-. De basisdienstverlening kan je naar wens verder uitbreiden met extra diensten zoals professionele presentatiemiddelen van je huis.

Wanneer je je huis zelf verkoopt via Makeldirect, profiteer je dus van vele voordelen. Zo bespaar je op makelaarscourtage. Daarnaast verkoop je wel je woning via een aangesloten NVM Makelaar. Dit geeft jou als verkoper een hoop zekerheid.

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar