Zelf huis verkopen

Zelf je huis verkopen: je hoort het steeds vaker. En dat is niet voor niets. Tegenwoordig is het namelijk niet altijd meer nodig om een traditionele makelaar in te schakelen voor de verkoop van je woning. Door zelf je huis te verkopen kun je veel geld besparen. Maar daartegenover staat ook dat er veel regelwerk bij komt kijken. Makeldirect is een internetmakelaar en kan je hierbij begeleiden. Wij vertellen je graag hoe je zelf je huis kunt verkopen met de hulp van Makeldirect.

Huis verkopen zonder makelaar

Over een huis verkopen zonder makelaar ontstaat nog wel eens de nodige verwarring. Wanneer hierover wordt gesproken, wordt er namelijk vrijwel altijd gedoeld op het verkopen van een woning zonder traditionele makelaar. In dat geval komt er wel een internetmakelaar zoals Makeldirect aan te pas. Het grootste verschil tussen een internetmakelaar en een traditionele makelaar, is dat een internetmakelaar deeldiensten aanbiedt. Je bepaalt dus zelf waar jij hulp bij wenst te gebruiken als je zelf je huis wilt verkopen.

Een huis verkopen zonder makelaar is namelijk vrijwel onmogelijk. In dat geval neem je namelijk het gehele verkooptraject voor eigen rekening. Denk hierbij aan het vaststellen van de vraagprijs en de promotie van je woning. Maar ook het onderhandelen en het opstellen van het uiteindelijke verkoopcontract hoort bij een huis verkopen zonder makelaar. Zonder uitgebreide kennis wordt het erg lastig om zelf je huis te verkopen.

Je eigen huis verkopen met Makeldirect

Je eigen huis verkopen gaat gemakkelijk met Makeldirect. Wanneer je besluit om je eigen huis te verkopen met Makeldirect, wordt er een helder traject gestart. Zelf je huis verkopen met Makeldirect omvat zes heldere stappen:

  • Stap 1: Aanmelden bij Makeldirect

Allereerst dien je je aan te melden op onze website. Je krijgt vervolgens een link naar je eigen klantendossier. In dit klantendossier voer je alle gegevens van je woning in. Zodra je klantendossier is ingevuld, nemen wij contact met je op. Zelf je huis verkopen gaat nu echt beginnen. Wij koppelen je aan een lokale makelaar, die je hierbij gaat begeleiden.

  • Stap 2: Woning opnemen

Vervolgens komt deze lokale makelaar bij je langs om je woning op te nemen. Ook wordt er gekeken naar de status van je woning. Op basis hiervan wordt er een prijsadvies gegeven. Jij gaat daarna zelf aan de slag om zelf je huis te verkopen. Zo schrijf je een aanbiedingstekst, zorg je voor plattegronden en maak je foto’s van je woning. Schakel je hiervoor liever een expert in? Dat is uiteraard ook mogelijk.

  • Stap 3: Promotie

Nadat alle informatie op de juiste manier is verwerkt, is het tijd voor de promotie van je woning. Makeldirect deelt je woning op Funda, de website en social media. Hierdoor komt je woning veel onder de aandacht en wordt het gemakkelijker om zelf je huis te verkopen. Ook vergroot het de kans op een succesvolle verkoop.

  • Stap 4: Bezichtigingen

Wanneer potentiele kopers zich melden, plan je zelf de afspraken in. Daarnaast begeleid je ze tijdens de bezichtigingen. Mocht het in de praktijk lastig blijken om dit zelf te regelen, kun je hiervoor altijd je lokale makelaar inschakelen. Op deze manier wordt zelf je huis verkopen nog gemakkelijker.

  • Stap 5: Onderhandelingen en opstellen koopcontract

Bij onderhandelingen komt de lokale makelaar voor jou in actie. In jouw naam zal er onderhandeld worden over de uiteindelijke verkoopprijs. Wanneer je er met de koper uitkomt, stellen wij het uiteindelijke koopcontract voor je op. Zodra dit ondertekend is, is het officieel. Met Makeldirect wordt zelf je huis verkopen een fluitje van een cent.

Verkoop je eigen huis met Makeldirect

Verkoop je eigen huis met Makeldirect. Het levert namelijk verschillende voordelen op. Het grootste voordeel van zelf je huis verkopen zit hem in de kosten. Je betaalt bij Makeldirect namelijk geen makelaarscourtage. Makelaarscourtage is een vast percentage van de verkoopprijs. Dit bedrag brengt een traditionele makelaar in rekening zodra je woning is verkocht. Verkoop je je eigen huis? Dan betaal je deze kosten niet.

Ben jij benieuwd geworden naar de mogelijkheden om zelf je huis te verkopen met Makeldirect? Bekijk dan onze pakketten of lees onze tips over zelf je huis verkopen.

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar