Kosten

Je huis verkopen via Makeldirect is voordeliger dan via een traditionele makelaar. Logisch; je gaat immers veel meer zelf doen. Bij ons betaal je geen courtage (een percentage van de verkoopprijs), maar één vast tarief.

Bij Makeldirect kun je kiezen uit drie pakketten om jouw woning te verkopen:

  1. 1. Basispakket

Als je voor het basispakket kiest, dan komt er een NVM makelaar jouw woning opnemen. Daarnaast geeft de makelaar advies over de prijs, strategie en de woningmarkt en maakt hij een juridisch dossier op. Jouw woning wordt gepubliceerd op diverse websites waaronder Makeldirect, Funda en op sociale kanalen. Je ontvangt een ‘Te koop’-bord en kunt deelnemen aan de open huizen dag. Als je woning is verkocht zorgt de NVM makelaar ook voor de onderhandelingen en de koopakte. Zo weet je altijd zeker dat je jouw huis op de juiste manier verkoopt.

  1. 2. Basispakket inclusief verkoopversneller

Dit pakket is hetzelfde als het basispakket, alleen is het mogelijk om extra opties bij te boeken. Je kunt kiezen uit professionele fotografie, twee plattegronden (2D/3D) en/of aanbiedingsteksten.

  1. 3. Basispakket inclusief verkoopversneller turbo

Dit pakket is ook hetzelfde als het basispakket, maar in dit pakket zitten de opties aanbiedingsteksten, woningfotografie, plattegronden en 360 graden fotografie standaard erbij inbegrepen.

Huis verkopen met Makeldirect

Bij Makeldirect kies je voor een all-in dienstverlening tegen zeer lage kosten. Bij Makeldirect krijg je een combinatie van een internetmakelaar en traditionele makelaar, waarin je zelf bepaald wat er gebeurd.

Wat is courtage?

Courtage is de beloning die een traditionele makelaar rekent zodra deze je huis heeft verkocht. Dit is een vast percentage van de verkoopprijs, soms wordt er van tevoren een vast bedrag afgesproken.

Betaal ik bij jullie ook courtage?

Nee, bij ons betaal je geen courtage maar één vast tarief.

Wat is het vaste tarief wat ik betaal?

Het standaard tarief bedraagt €995,-,  waarbij je de basisdienstverlening naar wens verder kunt uitbreiden met extra diensten zoals professionele presentatie van je huis.

Wat als ik mijn woning niet verkoop?

Als je na een tijdje merkt dat zelf verkopen toch niet bij je past en je liever toch een makelaar inschakelt, kun je eenvoudig contact opnemen met de lokale makelaar die bij je thuis is geweest. Hij heeft tijdens zijn bezoek een cheque bij je achtergelaten t.w.v. €350,- Deze cheque kun je weer bij hem inleveren en geeft recht op €350,- korting op de courtage.

Energielabel

Het energielabel voor woningen geeft met klassen en kleuren aan hoe energiezuinig een huis is, in vergelijking met soortgelijke huizen. Iedere verkoper is verplicht een energielabel aan te vragen. De kosten hiervan kunnen variëren van een paar euro tot een paar tientjes.

Bouwkundige keuring

Dit is een rapport die de bouwkundige staat van een woning beoordeeld. Hierin worden ook bouwkundige gebreken genoemd met de daarbij horende kosten voor herstelwerkzaamheden. De kosten voor een bouwkundige keuring komen neer op ongeveer €300.-.

Hoe wordt de betaling geregeld??

Je kunt bij Makeldirect betalen met iDeal of creditcard. Van Makeldirect ontvang je de factuur met het gehele bedrag, dus productiekosten en plaatsing op Funda.

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op