Zelf verkopen

Je bent erover uit: je wilt je huis verkopen. Een weloverwogen stap waar veel bij komt kijken. Want hoe gaat dat nu eigenlijk precies in zijn werk, een huis verkopen? Het kan zijn dat je niet goed weet waar en hoe je moet beginnen. Ook loop je waarschijnlijk tegen veel verschillende vragen aan. Wij begrijpen dat en helpen je hier graag bij. Makeldirect is een aangesloten NVM Makelaar en biedt ondersteuning wanneer je je huis wilt verkopen.

Stappenplan huis verkopen

Dat er veel zaken komen kijken wanneer je je huis wilt verkopen, moge duidelijk zijn. Grofweg kan het traject worden opgedeeld in vijf fases. De vijf fases voor een verkoper zien er als volgt uit:

  • Voorbereiding

Wanneer je succesvol je huis wilt verkopen, is een goede voorbereiding cruciaal. In de voorbereidingsfase neem je daarom je huidige woning onder de loep. Het is daarbij belangrijk om je te realiseren dat potentiële kopers een goed gevoel bij je woning moeten krijgen en zich er thuis moeten voelen. Kijk daarom eens objectief naar je woning. Is er sprake van achterstallig onderhoud? Dienen er reparaties te worden verricht? Is de tuin netjes onderhouden? Houd er ook rekening mee dat het verplicht is om in het bezit te zijn van een energielabel.

  • Woning in de markt zetten

Zodra je woning helemaal op orde is, wordt het echt tijd om je huis te verkopen. Zorg daarom voor een goede, pakkende verkooptekst. Ook zijn heldere, duidelijke foto’s van groot belang wanneer je je huis gaat verkopen. Zie de tekst en foto’s als het visitekaartje dat je van je woning afgeeft. Natuurlijk heb je ook de vraagprijs van je woning vastgesteld en weet je wat je absolute ondergrens is. Mocht je toch nog hulp kunnen gebruiken bij het in de markt zetten van je woning, kun je Makeldirect hiervoor inschakelen.

  • Bezichtiging

Je woning staat op de markt. En dan? Je gaat een spannende tijd tegemoet. Waarschijnlijk wil je snel je huis verkopen. Je bent aan het wachten op potentiële kopers. Wanneer potentiele kopers interesse hebben, kunnen zij een afspraak maken om je woning te bezichtigen. In overleg wordt er dan een datum en tijd vastgelegd. Om de bezichtiging zo goed mogelijk voorbereid in te gaan, kun je rekening houden met onze tips.

  • Onderhandelingen

Eenmaal enkele succesvolle bezichtigingen te hebben gehad, kan het zijn dat er iemand dusdanig geïnteresseerd is, dat er een bod op je woning wordt uitgebracht. Als je op het punt staat om je huis te verkopen, wil je de onderhandelingen natuurlijk wel sterk in gaan. Bepaal daarom altijd goed je onderhandelingsruimte. Wat is de minimumprijs waarvoor je je huis wilt verkopen? Op welke punten wil je water bij de wijn doen? Naast de vraagprijs kun je namelijk over veel andere zaken onderhandelen. Denk hierbij aan de overdrachtsdatum. Maar ook over roerende zaken is onderhandeling mogelijk.

  • Overdracht

Ben je het met de koper eens over de verkoopprijs? Dan is het tijd om de koopovereenkomst op te stellen. In deze overeenkomst worden alle gemaakte afspraken schriftelijk vastgesteld. Denk hierbij aan de datum van levering, maar ook zaken die achterblijven in het huis. De koopovereenkomst dient door beide partijen te worden ondertekend. De overeenkomst wordt vervolgens naar de notaris gestuurd, waarna er een datum wordt vastgelegd voor de ondertekening van de akte van levering.
?

Je huis verkopen met Makeldirect

Bij Makeldirect kun je gemakkelijk je huis verkopen. Makeldirect is een online makelaar. Hieraan zitten verschillende voordelen verbonden. Allereerst betaal je geen makelaarscourtage. Hierdoor bespaar je al gauw veel geld. Daarnaast bepaal jij zelf waarbij en in welke mate je hulp kunt gebruiken bij de verkoop van je woning. Zo profiteer je van een optimale verkoop. Wij vertellen je graag meer over een huis verkopen zonder makelaar.

Meer informatie over:
– Onze pakketten
– Met of zonder makelaar
– Kosten

Klantenservice

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Dan kun je ons ook een vraag per e-mail stellen of direct via de chatbox

Neem contact op

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar