Wat moet ik doen na de bezichtiging van een huis?

Na een bezichtiging kun je het beste afwachten wat de potentiele koper van jouw huis vindt. Het kan zijn dat zij nogmaals willen bezichtigen, een bod willen uitbrengen of het kan ook dat zij geen interesse meer hebben in de woning. Dan wil je wel weten waarom.

Is het mogelijk dat ik tijdens de verkoop toch nog wat meer zaken wil uitbesteden?

Geen probleem, je hebt altijd de beschikking over een lokale makelaar die taken van je kan overnemen. Mocht je toch gebruik willen maken van een traditionele full-service makelaar hebben we daar tevens in voorzien tegen aantrekkelijke voorwaarden, de makelaar kent tenslotte jouw huis al goed omdat hij deze reeds heeft opgenomen.

Krijg ik hulp waar nodig?

Uiteraard bepaal je bij Makeldirect welke werkzaamheden je zelf uitvoert en welke je uitbesteed aan onze professionele partners. De afweging van zelf doen of uitbesteden hangt af van je eigen vaardigheden, tijd en beschikbaarheid over de juiste apparatuur.

Waarom werkt deze manier van mijn huis verkopen zo goed?

Het is bewezen dat met een indrukwekkende online presentatie jouw huis sneller verkoopt. Beelden zeggen tenslotte meer dan woorden! Oftewel professionele fotografie, het toevoegen van plattegronden en een video verhogen de kansen op de verkoop van je huis aanzienlijk omdat jouw huis dan meer opvalt bij potentiele kopers op de aanbodsites tussen het overige aanbod. Bovendien wordt door een professionele presentatie jouw huis hoger in de zoekresultaten bij Funda getoond waardoor potentiele kopers eerder de weg naar jouw huis vinden.

Wat onderscheidt Makeldirect van andere makelaars?

Onze dienstverlening onderscheidt zich doordat wij een lokale makelaar voor je inschakelen. Met zijn expertise kan deze je goed advies geven over de te volgen strategie en de prijs. Daarnaast checkt hij ook of alle gegevens die je bij het invoeren van je woning hebt ingevuld juist zijn. Vervolgens ga je zelf aan de slag met de foto’s, plattegronden en teksten. Als je dit liever uitbesteedt, kies je voor ons all-in pakket dat al deze zaken voor je uit handen neemt. Bezichtigen doe je in principe zelf maar ook dit kun je uitbesteden, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Komt het tot onderhandelingen dan onderhandelt onze expert namens jou met de koper. Uiteraard houden wij je goed op de hoogte tijdens deze onderhandelingen. Na overeenstemming over de prijs en de condities, stellen wij het koopcontract voor je op. Het enige dat jij nog hoeft te doen is een afspraak maken voor de overdracht.

Waar vind ik de makelaars van Makeldirect?

Makeldirect onderscheidt zich van andere doe-het-zelf makelaars doordat wij met lokale makelaars werken. Er komt dus een specialist bij je langs om de waarde van je huis te bepalen. We hebben een groot netwerk van makelaars. Wil je in contact komen met een van onze lokale makelaars, neem dan even contact met ons op.

Krijg ik automatisch een account?

Zodra je de opdracht aan ons hebt verstrekt en je betaling bij ons binnen is, krijg je van ons een link waar je je eigen account aan kunt maken. Hier vul je zelf alle eigenschappen en kenmerken van je woning in. Vervolgens kun je zelf je foto’s uploaden, aanbiedingsteksten schrijven en plattegronden uploaden. Ondertussen schakelen wij een lokale makelaar voor je in die bij je langs komt om je woning op te nemen, de door jou ingevulde gegevens controleert en een prijsadvies afgeeft. Vervolgens zetten wij je woning op Funda en is het wachten op de eerste kijkers.