Hoe wordt de betaling geregeld??

Je kunt bij Makeldirect betalen met iDeal of creditcard. Van Makeldirect ontvang je de factuur met het gehele bedrag, dus productiekosten en plaatsing op Funda.

Bouwkundige keuring

Dit is een rapport die de bouwkundige staat van een woning beoordeeld. Hierin worden ook bouwkundige gebreken genoemd met de daarbij horende kosten voor herstelwerkzaamheden. De kosten voor een bouwkundige keuring komen neer op ongeveer €300.-.

Energielabel

Het energielabel voor woningen geeft met klassen en kleuren aan hoe energiezuinig een huis is, in vergelijking met soortgelijke huizen. Iedere verkoper is verplicht een energielabel aan te vragen. De kosten hiervan kunnen variëren van een paar euro tot een paar tientjes.

Wat als ik mijn woning niet verkoop?

Als je na een tijdje merkt dat zelf verkopen toch niet bij je past en je liever toch een makelaar inschakelt, kun je eenvoudig contact opnemen met de lokale makelaar die bij je thuis is geweest. Hij heeft tijdens zijn bezoek een cheque bij je achtergelaten t.w.v. €350,- Deze cheque kun je weer bij hem inleveren en geeft recht op €350,- korting op de courtage.

Wat is het vaste tarief wat ik betaal?

Het standaard tarief bedraagt €995,-,  waarbij je de basisdienstverlening naar wens verder kunt uitbreiden met extra diensten zoals professionele presentatie van je huis.

Wat is courtage?

Courtage is de beloning die een traditionele makelaar rekent zodra deze je huis heeft verkocht. Dit is een vast percentage van de verkoopprijs, soms wordt er van tevoren een vast bedrag afgesproken.