Zet je woonwensen op papier - Makeldirect

Zet je woonwensen op papier

Weet jij waar je volgende woning aan moet voldoen? Heb jij helder voor jezelf waarom je wilt verhuizen? Als je overweegt te verhuizen, kan het handig zijn om je woonwensen op papier te zetten. Zo houd je je hoofd koel als je door een woning loopt. Makeldirect helpt je graag met wat ideeën voor zo’n woonwensenlijstje.

Woonwensen

Ga voor jezelf na hoe jouw ideale woning eruit ziet. Denk over zoveel mogelijk zaken na. Sta bijvoorbeeld eens stil bij het aantal kamers dat je minimaal nodig hebt.Ga je op zoek naar een appartement of een eengezinswoning? En als het een eengezinswoning wordt; wil je dan dan een rijtjeshuis, een twee-onder-een-kapwoning, een hoekwoning, of een vrijstaande woning? Of je trappen wilt in je woning, of dat juist alles gelijkvloers wilt hebben. Wil je vlakbij het centrum wonen, dichtbij een school, of juist liever een huisje op de hei? Wil je een nieuwbouw woning, of liever een wat ouder huis? Welke periode en bouwstijl heeft dan jouw voorkeur?

Indeling

Als je over het soort woning hebt nagedacht, dan kun je gaan bedenken welke indeling je fijn vindt. Vind je het bijvoorbeeld fijn om en open keuken te hebben? Wil je dat je woonkamer aan de tuin grenst, of kijk je liever vanuit de keuken naar de tuin? Wil je alle slaapkamer op dezelfde verdieping, en waar zou je de badkamer bij voorkeur willen? Hou je van grote ramen, wil je dat de badkamer ook een eigen raam heeft?

Inrichting

Als laatste kun je na gaan denken over wat voor keuken, badkamer en/of vloer je het liefste zou willen. Grote kans dat je één van deze zaken sowieso zal moeten aanpassen. Maar het helpt je zoektocht al als je voor jezelf helder hebt als je goed weet wat je wilt.

Budget

Tenslotte is het belangrijk je budget te bepalen. Een hypotheekadviseur kan je helpen met het budget te bepalen voor de woning. Zelf kun je een verbouwingsbudget bepalen. Zo kun je tijdens het zoeken naar een woning beter inschatten of het de moeite waard is om te gaan kijken. Als je niet genoeg budget hebt voor grote verbouwingen, kun je daar rekening mee houden tijdens het zoeken.

woonwensen

 

Tags: woning, woonwensen, zoeken

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar