Verhuizen: zelf doen, of uitbesteden? - Makeldirect

Verhuizen: zelf doen, of uitbesteden?

Als je je nieuwe woning gekocht hebt en de overdracht heeft plaatsgevonden dan wordt het tijd om te gaan verhuizen. Verhuizen kun je uitbesteden maar ook prima zelf doen. Allebei heeft voor- en nadelen.

Zelf verhuizen

Ben je een georganiseerd type en zeer stressbestendig? Dan is zelf verhuizen misschien wel iets voor jou. Er komt namelijk nogal wat kijken bij een verhuizing. Alles moet ingepakt worden en naar de andere woning gebracht worden. In de praktijk is het meer werk dan een paar dozen bestellen, een verhuisbusje regelen en een paar vrienden optrommelen. Wil je ook relaxed je nieuwe woning betrekken dan is planning en een goed systeem een must.

Voor en nadelen zelf verhuizen

Voordeel van zelf verhuizen zijn natuurlijk de kosten die je bespaart. Daarentegen komt al het werk ook op jouw bordje. Begin daarom op tijd en stel een handig systeem voor jezelf op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgorde van inpakken. Spullen die je snel weer nodig zult hebben, wil je weer binnen bereik hebben in je nieuwe woning. Een busje huren kan bijna iedereen. Houd rekening met de borg die je vaak moet betalen maar ook de verzekeringen. Het busje is in de meeste gevallen wel verzekerd maar je spullen niet. Informeer hiernaar.

Verhuizen uitbesteden

Liever geen omkijken nar de hele verhuizing? Dan kun je zoveel mogelijk uitbesteden. Verhuisbedrijven hebben hiervoor verschillende pakketten voor. De prijs hangt samen met de te verrichten werkzaamheden. Pak je zelf in, of doen zij dat? Wat jij wilt. Bijna alles is mogelijk. Bedenk ook dat populaire verhuisdagen zoals zaterdag vaak duurder zijn.

Voor en nadelen verhuizing uitbesteden

Het spreekt voor zich dat het uitbesteden van een verhuizing minder werk voor jou inhoudt en hopelijk minder stress. Maar ook bij het uitbesteden van een verhuizing kan er van alles misgaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zoek bijvoorbeeld vooraf uit of er geen afsluitingen op de in de straat plaatsvinden. En informeer vooraf goed naar de voorwaarden omtrent schade bij het verhuisbedrijf. Dit voorkomt veel gedoe achteraf.

verhuizen

Tags: inpakken, verhuisbedrijf, verhuizen, verhuizing, woning, zelf doen

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar