Maak je huis klaar voor de verkoop - Makeldirect

Maak je huis klaar voor de verkoop

Om de best mogelijke prijs voor je huis te krijgen, is het handig om je huis in perfecte staat te brengen. Heb je geen tijd, geld, of zin voor een uitgebreide make over? Wij geven je een aantal tips om je huis toch een betere indruk te laten maken. Wellicht heb je er nog niet bij stilgestaan maar met een paar kleine aanpassingen kun je jouw huis een stuk aantrekkelijker maken.

Creëer ruimte

Hoe langer je ergens woont; hoe meer spullen je verzamelt. Te veel spullen kunnen kijkers behoorlijk afleiden. Kijk eens kritisch rond in je huis . Kan een kijker nog wel zien hoe ruim je woning is? Ben je misschien iets te veel doorgeslagen met meubels kopen? Staan er bijzonder veel foto’s, beeldjes, of andere prullaria? Verwijder alles wat een kijker zou kunnen storen. Meubels zou je tijdelijk in de schuur, of zolderkunnen plaatsen. Of bij gebrek aan bergruimte opslaan in een opslagruimte. Foto’s en kleine spulletjes zou je in een la of kast kunnen leggen.

Schep licht
Voordat je foto’s gaat maken, of de kijkers komen is het goed om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Zo lijkt een ruimte groter en kunnen kijkers beter zien wat ze kopen. Zet dus vooral de gordijnen open en zo nodig eventuele lampen aan.

Zorg voor frisheid
Kijkers houden niet van vreemde, onfrisse geurtjes. Zorg dus dat de vuilnisbakken geleegd zijn en de hondenmand weggehaald is. Bij voorkeur zijn er geen rondlopende huisdieren tijdens de bezichtiging aanwezig. Je wilt tenslotte niet dat een kijker struikelt over de hond, of de kat terwijl je ze rondleidt. Als je katten thuis zijn tijdens de bezichtiging, zorg dan dat de kattenbak verschoond is.

Zorg voor sfeer
Een appeltaart bakken voor elke bezichtiging gaat misschien wat ver maar je kunt bijvoorbeeld wel een bos bloemen op tafel zetten. Geef je ’s avonds de rondleiding, steek gerust een kaarsje aan om wat sfeer te creëren. Je wilt dat een kijker een koper wordt dus zorg ervoor je huis er op z’n best uitziet. Wil je meer tips om je huis verkoopklaar te maken? Kijk dan vooral hier

Tags: bezichtiging, kijkers, licht, ruimte

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar