Hoe vind je jouw nieuwe woning - Makeldirect

Hoe vind je jouw nieuwe woning

Waar begin je tegenwoordig de zoektocht naar jouw nieuwe woning? Waarschijnlijk op internet. Je vult wat zoektermen in, en dankzij google, een makelaarssite, of een woningsite vind je één of meerdere woningen die aan je wensen voldoen.

Rondwandelen

Maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Ga bijvoorbeeld eens rondwandelen in de buurt waar je graag wilt wonen. Wellicht staat er een woning die niet in je selectie voorkwam toen je op internet keek maar nu je er voor staat toch wel heel erg leuk lijkt. Daarnaast krijg je een goede indruk van de buurt. Zo kun je beter bepalen of je hier echt zou willen wonen.

Gebruik je netwerk

Vertel ook zeker aan je omgeving dat je op zoek bent naar een nieuwe woning. Het komt regelmatig voor dat mensen via-via hun nieuwe woning vinden. Daarnaast kun je zo, voordat je gaat bezichtigen, alvast wat meer over de woning te weten komen. Wellicht kan de persoon die je op de woning heeft geattendeerd al iets meer vertellen over de buurt en over de woning zelf.

Ga bezichtigen

Als je geïnteresseerd bent, ga dan vooral kijken! Liever een woning te veel bekeken dan een gemiste kans. Belangrijk is hierbij dat je een open vizier houdt. Bekijk alle mogelijkheden van het huis. Heeft het een slaapkamer te weinig maar kun je de zolder nog verbouwen, dan biedt dat mogelijkheden. Laat je ook vooral niet afschrikken van de eerste indruk. Wellicht is de smaak van de huidige bewoners niet de jouwe maar dat zijn dingen die je later kunt aanpassen.

Laat je niet afschrikken

Een felgekleurde keuken kan bijvoorbeeld afschrikken maar is binnen een dag om te toveren naar iedere andere gewenste kleur. Let vooral op zaken die je niet kunt veranderen. Kleine ramen, weinig zon, lage plafonds zijn zaken die niet even oplost met een dag klussen. Wees dus kritisch maar houd een open blik. Voor je het weet heb je jouw nieuwe woning gevonden!

Benieuwd naar ons woningaanbod? Kijk dan hier

EPX19M Young woman working with laptop in living room. Image shot 2015. Exact date unknown.
Tags: bezichtigen, buurt, woning, zoeken

Bereken je voordeel

Bereken het verschil in kosten tussen Makeldirect en een gewone makelaar en ontdek het voordeel.

Gewone makelaar

-

Makeldirect Basispakket

-

Besparing op gewone makelaar